Qui som Bombers de la Generalitat de la Intersindical?

Bombers Intersindical té el seu origen en les primeres assemblees de bombers/es prèvies al Decret de 2014 d’imposició de l’horari ampliat a 102h. Aquell primer moviment es va anomenar Bombers pel Canvi.

Bombers pel Canvi es va formar el 2014 com a resultat d’un moviment de bombers/es que, a poc a poc, es van anar desvinculant de l’opció que els sindicats tradicionals els havien donat. Es partia de les mobilitzacions per la imposició del decret de guàrdia i altres moviments de caràcter social que van permetre una confluència de companys/es disposats a tirar endavant una nova idea.

A poc a poc es va anar consolidant un projecte de formar un nou sindicat, allunyat dels grans sindicats vinculats i dependents de l’administració i d’òrgans superiors. Les eleccions sindicals de 2015 van provocar un canvi i acceleració en tot el procés de constitució, i és aquí on COS va donar-nos un cop de mà molt important, ja que permetia a Bombers Pel Canvi, sense tenir una constitució legal, presentar-se a aquestes eleccions. I així , gràcies a l’esforç de moltes persones, es van poder fer llistes a les 4 demarcacions i amb personal exclusivament de bombers.

L’electorat de bombers va donar la confiança a COS-Bombers pel Canvi, ja que més del 70% dels vots de bombers van confiar en aquest nou sindicat (segons estimacions a peu d’urna). Malgrat tot, a les eleccions hi voten més departaments i organismes de la Generalitat, i és per això que dels 155 delegats només 10 eren per COS-Bombers pel Canvi.

I aquí és on comença la nova estratègia per a les eleccions de la primavera de 2019. El paraigua que ens va proporcionar COS va ser vital per iniciar-nos en aquest projecte, però les necessitats que reclama el nostre col·lectiu demanden una plataforma més àmplia i consistent.

Aquests 4 anys van ser un bagatge de gran importància i on pas a pas, però sense defallir, hem complert satisfactòriament els objectius que ens vam marcar. Hem donat veu a la informació creant una transparència que fins ara no era del tot present en les reunions entre sindicats i l’administració de bombers. Vam implantar un mètode de resums que arribessin a tot el col·lectiu fins a aconseguir resums consensuats amb tots els sindicats. La nostra gestió en la transparència i comunicació de la informació ha arrelat tant que actualment, sindicats que quasi mai publicaven res, es barallen per ser els primers a publicar resums de les reunions i negociacions amb l’Administració. Per a nosaltres és una gran satisfacció veure com la informació està per davant de les sigles.

S’ha participat en reunions de negociació de convenis laborals, de Seguretat i Salut, de convocatòries, de licitacions, d’infraestructures, d’obres, ISPC… on hem après i compartit molt amb bona part dels companys de la resta de la part social i de la pròpia administració.

De la mateixa manera hem procurat que el col·lectiu se sentis partícip i augmentés el seu interès en les negociacions i les decisions que es prenien. Hem aportat el nostre granet de sorra en les assemblees i a l’enfortiment d’aquestes, i creiem profundament en la seva existència i bona gestió.

Les eleccions de la primavera de 2019 ens van portar on som ara. Vàrem associar-nos amb la Intersindical, que ens va oferir tota una estructura logística, tècnica i humana prou important per assegurar un salt qualitatiu en tot el que volíem fer.

Aquest projecte segueix la línia iniciada des dels seus inicis: volem seguir aportant transparència, participació del col·lectiu i diàleg per enfortir el cos de bombers i volem donar resposta a tots els dubtes que sempre hem tingut i mai ens han respost. Som un sindicat independent, que treballem per als bombers/es. Coneixeu el nostre origen i no hem canviat, ans al contrari millorem per ser encara millors.

Ens queda molt camí per fer, però fer-lo junts serà tot un plaer!

Contactes

Telegram

Twitter

Correu electrònic