L’entrevista: Juli Torras, Coordinador del PAS d’Educació de La Intersindical

Quan i per què et vas afiliar a La Intersindical?
D’ençà que tinc certa consciència nacional i de classe, entenc que un projecte com el de La Intersindical és imprescindible per a la classe treballadora del país. Tot i això, no m’hi vaig afiliar fins a l’any 2021, i quan em va sortir l’oportunitat de treballar pel sindicat no m’ho vaig pensar dues vegades.

En quins temes col·labores principalment?
Soc subaltern de la Generalitat, i soc un dels responsables del PAS de centres educatius de La Intersindical. Des d’aquesta primavera també soc Secretari d’Organització de la UT de Comarques Gironines de La Intersindical i col·laboro en diferents àmbits dins del sindicat, des del dia a dia de la Unió Territorial fins a eleccions sindicals a l’empresa privada.

A les eleccions a la Generalitat del pròxim 22 de novembre, seré el cap de llista de La Intersindical a Girona.

Què creus que es podria millorar a curt i llarg termini en matèria dels teus temes?
Pel que fa al PAS de centres educatius, hi ha molta feina per fer: des de trobar solució a les problemàtiques que arrossega el col·lectiu des de fa tants anys fins a garantir que el personal subaltern que no ha estabilitzat, i a qui s’ha maltractat deixant sense concurs oposició i sense la convocatòria ordinària que hi havia convocada prèviament, tingui opcions reals de consolidar la seva plaça i ningú vagi al carrer. I ho deixo aquí perquè si començo, no acabo.

Per altra banda, i en qüestions més generals, cal assolir la jornada laboral de 35 hores i revertir amb caràcter d’urgència la pèrdua de poder adquisitiu.

Com a país necessitem un sindicalisme nacional i de classe fort i consolidat i, a poc a poc, cal anar guanyant terreny als sindicats del règim.